Privacy statement

Privacy statement conform Algemene verordening gegevensbescherming (Avg)

 

PRIVACY STATEMENT: Sisca de Wit

S. de Wit, gevestigd te Amsterdam en ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 73453005, hecht belang aan de bescherming van persoonsgegevens. Dit privacy statement legt uit hoe S.de Wit met informatie over een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon omgaat, zoals bedoeld in de Algemene verordening gegevensbescherming (Avg).

 1.1  Toepassing

 Dit privacy statement is van toepassing op de volgende categorieën natuurlijke personen van wie S.de Wit persoonsgegevens verwerkt:

a.   (potentiële) cliënten;

b.   bezoekers van www.codegroen.nu.;

c.   alle overige personen die met S. de Wit contact opnemen of van wie S.de Wit persoonsgegevens verwerkt, met uitzondering van haar medewerkers.

 1.2  Verwerking van persoonsgegevens

S.de Wit verwerkt persoonsgegevens die:

a. een betrokkene zelf persoonlijk (tijdens een bespreking of bijeenkomst), telefonisch, of digitaal (via e-mail of webformulieren op de website) heeft verstrekt, zoals contactgegevens of andere persoonsgegevens;

b. met toestemming van de betrokkene worden opgevraagd bij andere hulpverleners of verwijzers;

c. tijdens een bezoek van een betrokkene aan de website van S.de Wit zijn gegenereerd, zoals (indien contactformulier is ingevuld) emailadres, naam en telefoonnummer.

hpverleners of verwijzers;

.1.3  Doeleinden verwerking

S. de Wit verwerkt persoonsgegevens voor de volgende doeleinden:

a.     het uitvoeren van een geneeskundige behandelovereenkomst en de declaratie voor verrichte werkzaamheden;

b.     het onderhouden van contact, door uitnodigingen voor bijeenkomsten en informatie waar een betrokkene zelf om heeft gevraagd;

c.     het bewaken van de toegang tot de praktijk en het beschermen van vertrouwelijke gegevens.

1.4  Rechtsgrond

S. de Wit verwerkt persoonsgegevens op basis van één van de volgende rechtsgronden:

a.     toestemming van de betrokkene. Deze toestemming kan altijd weer worden ingetrokken, zonder dat dit afbreuk doet aan de rechtmatigheid van de verwerking op basis van de toestemming vóór de intrekking;

b.     uitvoering van -of met het oog op- het sluiten van een overeenkomst, waaronder ook het declareren aan derden, zoals de zorgverzekeringsmaatschappij e.d.;

c.     een wettelijke verplichting, zoals bijvoorbeeld de verplichting om een dossier bij te houden of het BSN te registreren;

d.     een gerechtvaardigd belang, zoals het gebruik van contactgegevens voor het uitnodigen voor een bijeenkomst.

 1.5  Verwerkers

S.de Wit kan voor het verwerken van persoonsgegevens dienstverleners (verwerkers) inschakelen die uitsluitend volgens instructies van S.de Wit persoonsgegevens verwerken. S.deWit sluit met verwerkers een verwerkersovereenkomst die voldoet aan de eisen die de Algemene verordening gegevensbescherming (Avg) daaraan stelt.

 1.6  Persoonsgegevens delen met derden S.de Wit deelt persoonsgegevens met derden, als dat in het kader van de behandeling (bijvoorbeeld een verwijzing) is aangewezen of voor het voldoen aan een wettelijke verplichting nodig is. S.de Wit deelt geen persoonsgegevens met derden voor commerciële doeleinden.

 1.7  Doorgifte buiten de EER

S.de Wit geeft in beginsel geen persoonsgegevens door aan landen buiten de Europese Economische Ruimte (EER). Indien dit toch noodzakelijk mocht zijn, draagt S.deWit ervoor zorg dat de doorgifte alleen plaatsvindt als de Europese Commissie heeft aangegeven dat het betreffende land een passend beschermingsniveau biedt of als sprake is van passende waarborgen in de zin van de Algemene verordening gegevensbescherming (Avg).

 1.8  Bewaren van gegevens

 S.de Wit bewaart persoonsgegevens niet langer dan nodig is. S.de Wit hanteert in beginsel de volgende bewaartermijnen:

a. persoonlijke gegevens: ten minste 2 jaar na het einde van de behandelovereenkomst;

b. (financieel-)administratieve gegevens: 7 jaar na vastlegging van de gegevens;

c. cbezoekers van de website: 5 jaar na het laatste bezoek aan de website, tenzij eerder bezwaar wordt gemaakt in welk geval tot vernietiging zal worden overgegaan.

 1.9 Wijzigingen privacy statement

S.de Wit kan dit privacy statement altijd wijzigen. Een actuele versie van het privacy statement wordt op de website van S.de Wit gepubliceerd. Het is verstandig dit privacy statement regelmatig te raadplegen, zodat u bekend bent met eventuele wijzigingen.

 1.10  Rechten, vragen en klachten

U hebt het recht S.de Wit te verzoeken persoonsgegevens in te zien, te rectificeren, te verwijderen, over te dragen, de verwerking te beperken en tegen de verwerking bezwaar te maken. Hierover kunt u contact opnemen met S.de Wit door een e-mailbericht te sturen naar: info@codegroen.nl.

Ook bij vragen of klachten over de wijze waarop S.de Wit persoonsgegevens verwerkt, kunt u contact opnemen met S.de Wit door een e-mailbericht te sturen naar info@codegroen.nl. Een klacht tracht ik naar tevredenheid op te lossen. Mocht dat niet lukken, dan kunt u zich wenden tot de Autoriteit Persoonsgegevens (AP).